STOCARE SI MANIPULARE

Produsele chimice trebuie pastrate in conditii speciale pentru a mentine proprietatile chimice, dar si pentru a preveni accidentele. Este o practica recomandata sa se minimizeze cantitatile de produse chimice periculoase aflate in stoc, ori de cate ori este posibil. Minimizarea produselor chimice stocate este o metoda cheie pentru a reduce probabilitatea si severitatea unui incident care implica aceste substante chimice.​

  • Toate produsele chimice trebuie pastrate intr-o locatie sigura si securizata.​
  • Produsele chimice periculoase trebuie pastrate sub nivelul ochilor.​
  • Nu depozitati produsele chimice pe podea, pe pervazuri sau balcoane.​
  • Tineti recipientele inchise, cu exceptia cazului in care distributi un produs chimic sau adaugati in recipient.​
  • Depozitati produsele chimice corespunzator.​
  • Oricare echilibru de produse chimice sau produse chimice nefolosite trebuie descarcate sau pastrate in butoaie/ recipiente etansate.​
  • Pastrati produsele chimice similare intr-o singura locatie din depozit.​
  • Etichetati clar toate recipientele de depozitare si utilitare cu marcaje distincte si tineti-le inchise.​
  • Urmati ghidurile de depozitare a produselor chimice de la producator, cum ar fi pastrarea acestora intr-un loc protejat, ventilat, racoros si uscat.​
  • Urmati procedurile corecte de depozitare, manipulare si eliminare a varsarii de produse chimice.​
  • Folositi butoaie/ recipiente de utilitate curate si uscate pentru a masura, amesteca sau transfera produse chimice.​

DEZVOLTATI UN PROGRAM DE INSPECTIE PENTRU ZONA DE DEPOZITARE​

  • Eliminati produsele chimice inutile.​
  • Eliminati corect recipientele goale.​
  • Asigurati-va ca toate produsele chimice sunt clar etichetate.​
  • Asigurati-va ca registrul de produse chimice periculoase este la zi.​
  • Asigurati-va ca zona de depozitare este curata si organizata.​
  • Asigurati-va ca chimicalele incompatibile sunt separate.​
Folosim cookie-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta posibila pe site-ul nostru. Continuand sa utilizati acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept